Notowania

przedsiębiorczość
18.07.2011 10:01

Mario Batali

Mario Batali chciał wyrosnąć na hiszpańskiego bankiera. Podczas studiów pracował w restauracji w New Jersey, która nazywała się „Stuff Yer Face", czyli „Napchaj se gębę". I tak stał się...

Podziel się
Dodaj komentarz

Mario Batali chciał wyrosnąć na hiszpańskiego bankiera. Podczas studiów pracował w restauracji w New Jersey, która nazywała się „Stuff Yer Face", czyli „Napchaj se gębę". I tak stał się jednym z odnoszących największe sukcesy amerykańskich przedsiębiorców i kucharzy. Znany jest z prostej, sezonowej włoskiej kuchni (i potraw przyrządzanych dosłownie z każdego skrawka zwierząt), gwiazdorskich występów w telewizji i jako właściciel imperium restauracyjnego, które nieustannie się rozrasta. Rozmowę przeprowadziła Katherine Bell.

Tagi: przedsiębiorczość, akademia managera, Biblioteka Managera
Źródło:
Harvard Business Review Polska
komentarze
+1
+1
ważne
smutne
ciekawe
irytujące
Napisz komentarz