Trwa ładowanie...
bEEDGnnV
Notowania

Lifestyle

Cukier
18.01.2005 0:00

KUCHNIA
 / 
Cukier

Od 1979 roku produkuje się na świecie tyle cukru, że nie można go sprzedać. Aż trudno uwierzyć w to, iż kiedyś był wart ...

Przechowywanie wina
14.01.2005 0:00

WINO
 / 
Przechowywanie wina

Każdy amator wina marzy o własnej piwniczce. Nie ma bowiem nic przyjemniejszego, niż zsiąść w chłodnym, przyciemnionym pomies...

Dzwoni, pachnie - pełny serwis
06.01.2005 12:54

TELEFON
 / 
Dzwoni, pachnie - pełny serwis

Hyundai zaprezentował nowy model telefonu, który posiada niespotykana wcześniej, dodatkową funkcję - zapachowe dzwonki.

Napiwek nie na piwo...
04.01.2005 0:00

ZUPY
 / 
Napiwek nie na piwo...

Zdarzył wam się kiedyś taki specyficzny moment, w którym przy płaceniu rachunku w restauracji kelner spozierał na was tęs...

Nieustraszeni pogromcy fast food`ów
04.01.2005 0:00

RESTAURACJE
 / 
Nieustraszeni pogromcy fast food`ów

Żyjemy coraz szybciej – konstruujemy coraz szybsze samochody i samoloty, korzystamy z poczty elektronicznej, telefon&oac...

bEEDGnnX
Angielskie ale
03.01.2005 0:00

PUBY
 / 
Angielskie ale

Jak wiadomo mieszkańcy Wysp Brytyjskich przywiązani są ogromnie do swojej tradycji i odmienności. Przejawia się to nie tylko lew...

Ocena szampana
29.12.2004 0:00

KUCHNIA
 / 
Ocena szampana

Szampan to nie tylko bąbelki i strzelające korki, ale przede wszystkim jakościowy alkohol, o całej gamie zapachów, sma...

Restauracyjny bon ton
26.12.2004 0:00

KUCHNIA
 / 
Restauracyjny bon ton

W dzisiejszych czasach nie możemy narzekać na brak restauracji – jest w czym wybierać, a jedynym ograniczeniem może być...

Takie niby zwykłe jajko
22.12.2004 0:00

KUCHNIA
 / 
Takie niby zwykłe jajko

Do dzisiaj, pomimo wielu starań, nie rozstrzygnięto sporu, co było pierwsze – jajko czy kura? Ale gdyby rozpatrywać ten pr...

bEEDGnod
Degustacja wina
18.12.2004 0:00

KUCHNIA
 / 
Degustacja wina

Aby ocenić walory wina, nie trzeba być zawodowym somalierem, wystarczy opanować kilka podstawowych zasad. Przyda się także do...

Oficjalny obiad
14.12.2004 0:00

OBIAD
 / 
Oficjalny obiad

Coraz częściej urządzamy rozmaite rodzinne i firmowe uroczystości w restauracjach, pozwalając, by zajęli się nami fachowcy od...

Anyż gwiazdkowaty
01.12.2004 0:00

KUCHNIA
 / 
Anyż gwiazdkowaty

Jest przede wszystkim bardzo efektowny – dlatego często wykorzystuje się go do rozmaitych kuchennych ozdób. Ale po ...

Jak serwować wino?
26.11.2004 0:00

KUCHNIA
 / 
Jak serwować wino?

Można oczywiście popić szampanem marynowanego śledzia, albo słodkim winem udziec barani - tylko po co? Tracimy wówczas za...

bEEDGnoe
Jak smakuje piwo?
19.11.2004 0:00

KUCHNIA
 / 
Jak smakuje piwo?

Miłośnicy piwa odpowiedzą na tak postawione pytanie – piwo smakuje wybornie. Nazywane często napojem bogów, skry...

Początki piwa
17.11.2004 0:00

KUCHNIA
 / 
Początki piwa

Historia piwa sięga prawdopodobnie czasów sumeryjskich albo jeszcze wcześniejszych. Istnieją archeologiczne dowody na ...

Skąd te bąbelki?
09.11.2004 0:00

KUCHNIA
 / 
Skąd te bąbelki?

Wynalazcą szampana jest Pierre dom Pérignon – ascetyczny mnich, benedyktyn, zarządca piwnic opactwa Hautvilliers...

Co to jest przyprawa?
09.11.2004 0:00

KUCHNIA
 / 
Co to jest przyprawa?

Słowniki, niestety, nie podają jednoznacznej definicji przyprawy, łącząc ją z ziołami lub dodatkami doprawiającymi. Najczęści...

Cynamon
26.10.2004 0:00

KUCHNIA
 / 
Cynamon

To jedna z najstarszych przypraw, wzmianki o niej pojawiają się już w Biblii. Korę cynamonowca stosowano jako przyprawę prawd...